EnergiWatch

Danmark leverer nøglerne til Sydafrikas energifremtid

Ved hjælp af batterier og rådgivning fra Danmark banker den grønne omstilling for alvor på døren i Sydafrika, der er hårdt plaget af manglende strømproduktion.

Foto: Siphiwe Sibeko/Reuters/Ritzau Scanpix

I Danmark er vi af og til bekendt med, at vores forsyningsselskab meddeler os, at vandet vil være lukket i et par timer. Men forestil dig en hverdag, hvor det sker med strømmen i to til fem timer.

Sådan er det i Sydafrika, hvor der op til 50 dage om året bliver lukket ned for strømmen på grund af overbelastning. For landet er hårdt plaget af manglende strømproduktion. Men nu kan Sydafrika så se frem mod en lysere fremtid, hvor Danmark har spillet en væsentlig rolle.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs