EnergiWatch

Ny ordning skal mindske behov for udbygning i norsk elnet

Ordningen skal gøre det nemmere at benytte elnettet i det norske og samtidig sikre mere stabilitet i driften.

Foto: DAVID MCNEW/AFP / AFP

Det skal kunne betale sig at ofre lidt. Derfor skal norske aktører såsom færger, datacentre og olieplatforme kunne oprette forbindelse til elnettet hurtigere, hvis de er villige til at miste strøm i perioder. Sådan lyder en reguleringsændring fra det norske olie- og energiministerium.

"Denne ændring af reglerne kan bidrage til en mere effektiv anvendelse af elnettet og ganske hurtigt. Vi ser, at netværkskapacitet og nedetid online i øjeblikket får stor opmærksomhed. Dette er vigtige emner, der også vil blive drøftet i den kommende stortingsrapport om langsigtet værdiskabelse fra norske energiressourcer," siger Tina Bru.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

GE vil printe havmøller af sand

Udvikling af verdens største 3D-printer skal gøre det muligt at printe støbeforme til nacellekomponenter på op til 9,5 meter i diameter og mere end 60 ton. Det

Kommuner: Ladeinfrastruktur skal på plads før nulemissionszoner giver mening

Landets kommuner "står som galopheste i boksen" og venter på, at regeringen får søsat initiativer, der kan styrke landets ladestanderinfrastruktur. Ellers er det kun få steder i landet, det giver mening at indføre de nulemissionzoner, som regeringen netop har indgået aftale om, lyder det fra Kommunernes Landsforening.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs