EnergiWatch

FLS: Grøn omstilling øger efterspørgsel på råstoffer

Divisionsdirektøren venter, at de relevante markeder for FLSmidth vil stige med 3-5 pct. årligt på lidt længere sigt.

Foto: FLSmidth/PR

FLSmidth ser et stigende marked i sin minedivision, hvor den grønne omstilling har skabt et øget behov for store investeringer.

Det skriver dagbladet Børsen.

FLSmidths minedivision, der er selskabets største forretningsområde, står stærkt i en fremtid med behov for råvarer til blandt andet den grønne omstilling, mener flere analytikere.

I den seneste tid er priserne på forskellige råvarer steget markant, og prisen på kobber, som er et af selskabets hovedområder, er blandt andet fordoblet siden marts 2020.

Produktionen af materialer som grafit, litium og kobolt ventes ifølge Verdensbanken at stige med 500 pct. frem mod 2050.

Mikko Keto, der er divisionsdirektør i FLSmidth, forklarer til Børsen, at selskabet har "de legoklodser, der skal til for at blive succesfulde," og at succesen nu afhænger af selskabet.

Divisionsdirektøren venter, at de relevante markeder for FLSmidth vil stige med 3-5 pct. årligt på lidt længere sigt.

Ole Hansen fra Saxo Bank, der er ekspert i råstoffer, deler direktørens positive forventninger.

"Den grønne omstilling har skabt en forventning om en voldsomt stigende efterspørgsel på kobber i de kommende årtier. Det skaber et meget bedre investeringsmiljø for mineejere for at øge deres kapacitet. Her kommer et selskab som FLS ind i billedet. FLS er lige i smørhullet," siger han til Børsen.

Også Mikkel Emil Jensen, der er analytiker i Sydbank, ser positivt på FLSmidths fremtid og siger til Børsen, at det i fremtiden ikke er et spørgsmål om, "hvis ordrerne kommer, ... men hvornår de kommer."

FLSmidth rykker op i grøn superliga: Kan få kæmpe indflydelse i klimakampen

FLSmidth og vietnamesisk cementkæmpe vil skabe grønnere produktion

Rockwool og FLSmidth vil producere grønnere cement og isolering i samarbejde

Mere fra EnergiWatch

Store shippingselskaber spiller på forskellige heste i klimaræset

Der er brint, LNG og ammoniak, og så er der også metanol og LPG – Buddene er mange, når man spørger store spillere som Maersk, Ardmore, Exmar og Shell om deres bud på fremtidens brændstof og teknologier. Alle er dog enige om, at det er nødvendigt at gøre noget nu.

Ørsted skal sparke nyt liv i landvinden

Muligheden for at opføre irske repoweringprojekter er blandt hovedårsagerne til Ørsteds comeback i europæisk vind med køb af aldrende irsk portefølje. Havvind er dog også tænkt med ind i synergi-ligningen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs