EnergiWatch

Regeringen vil afsætte en halv milliard kroner til elbilsladere

Transportminister Benny Engelbrecht ønsker, at der investeres 500 mio. kr. i ladeinfrastrukturen.

Foto: Jens Dresling

Regeringen ønsker med et udspil at gøre livet som elbilsejer nemmere i Danmark. Derfor forslår transportminister Benny Engelbrecht (S), at der skal afsættes en halv milliard kroner til den danske ladeinfrastruktur.

"Det skal være lige så let at køre grøn bil, som det er at køre konventionel bil i dag. Det betyder, at man skal undgå omvejskørsel for at lade sin elbil op. Og med forslaget, som vi kommer med, er det antagelsen, at man kan undgå netop det i 99,9 pct. af alle køreture. Det vil sige, at man vil kunne lade sin elbil op umiddelbart i nærheden af en statsvej," siger Benny Engelbrecht.

Ifølge Vejdirektoratet vil de 500 mio. kr. medføre, at der kan etableres godt 50 ladeparker med omtrent 630 lynladepladser fordelt rundt om i landet.

"For at vi kan få dækket hele landet, så er det nødvendigt at følge Eldrup-kommissionen anbefalinger om, at staten laver medinvesteringer."

Engelbrecht peger på, at pengene vil kunne mærkes hos elbilsejerne på selv de mest travle dage.

"Hvis man tager ud på rejseintensiv fredag - hvor der er absolut mest pres på vejsystemet - så vil man ikke opleve ventetider, som er overstiger 10 minutter noget sted i Danmark, hvis man skal lade sin bil," siger han.

Forlaget om den halve milliard kr. bliver en del af infrastrukturforhandlingerne, som afholdes senere i foråret.

Mere fra EnergiWatch

Store shippingselskaber spiller på forskellige heste i klimaræset

Der er brint, LNG og ammoniak, og så er der også metanol og LPG – Buddene er mange, når man spørger store spillere som Maersk, Ardmore, Exmar og Shell om deres bud på fremtidens brændstof og teknologier. Alle er dog enige om, at det er nødvendigt at gøre noget nu.

Ørsted skal sparke nyt liv i landvinden

Muligheden for at opføre irske repoweringprojekter er blandt hovedårsagerne til Ørsteds comeback i europæisk vind med køb af aldrende irsk portefølje. Havvind er dog også tænkt med ind i synergi-ligningen.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs