EnergiWatch

Nordjysk borgmester inhabil i sag om ny energipark

Borgmester i Brønderslev Kommune, Mikael Klitgaard, må erklære sig inhabil i sag om ny energipark på tværs af kommunegrænser.

Foto: Mathias Svold/INDBLIK

Borgmesteren i Brønderslev Kommune har måtte erklære sig inhabil i i sagen om en energipark på grænsen mellem Brønderslev Kommune og Aalborg Kommune. Det skriver Nordjyske.

Borgmester Mikael Klitgaard ejer nemlig jord under den planlagte Energipark Tuekær - Bolle Enge. Derfor erklærer han sig nu inhabil ved kommende afstemninger i byrådet.

Energiparken med navnet Tuekær - Bolle Enge er et samarbejde mellem NRGI Renewables, GK Energi og Eurowind og skal ifølge den nuværende plan bestå af to områder med solceller på i alt ca. 180 hektar, mens der skal etableres 30 vindmøller i op til 150 meters højde.

Hvis projektet bliver en realitet, kan det kan det producere 600.000 MWh årligt, svarende til forbruget hos 150.000 husstande.

"Jeg har 4,2 ha jord i området og kan nok få op mod 50.000 kroner i min egen lomme, hvis projektet bliver gennemført. Derfor er jeg inhabil og vil ikke blande mig," fortæller Mikael Klitgaard til Nordjyske.

Uden Borgmesterens stemme, kan en afstemning ende med 13 for og 13 imod, og dermed vil forslaget om at opføre parken falde.

Nordjysk solcelle- og vindmøllepark klar til høring 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs