EnergiWatch

Vind fyldte halvt så meget for EKF i nyt rekordår

Coronaforsinkede projekter betød, at der blev finansieret færre vindprojekter i 2020, hvor pandemien ellers gled nådigt over Danmarks Eksportkredit. Direktør forventer dog, at begge dele ændrer sig i år.

Den taiwanske havmøllepark Formosa er et af de projekter, EKF tidligere har støttet. | Foto: Ørsted

Det kan meget vel være, at coronapandemien lukkede mange grænser i 2020. Men at den ikke lukkede for den danske eksportkredit, viser årsregnskabet for EKF, hvor resultatet i 2020 steg for sjette år i træk og satte ny rekord med 746 mio. kr. Mens mængden af nyudstedte garantier, kautioner og udlån med 23 mia. kr. var den næsthøjeste nogensinde og bragte det statsejede kreditinstituts portefølje op på 105,7 mia. kr.

Imidlertid var alt alligevel ikke helt, som det plejede. Årets største forretning var for en gangs skyld ikke en havvindpark men derimod en køberkredit på 7,8 mia. kr. til et togprojekt i Tanzania, og i det hele taget fyldte vind mindre end i de seneste mange år. Forholdsmæssigt såvel som i kroner og øre.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs