EnergiWatch

Svenske solceller knyttes til kinesisk tvangsarbejde

Rapport peger på, at mange solpaneler kan være produceret af et kinesisk firma, der har deltaget i Kinas arbejdsprogram i Xinjiang-regionen.

Hongkongs demonstranter holder østtürkestanske Uyghur-flag ved en demonstration til støtte for Xinjiang Uighurernes 'menneskerettigheder i Hong Kong, Kina. | Foto: LUCY NICHOLSON/REUTERS / X90050

Solpaneler på svenske tage kan muligvis være blevet produceret med tvangsarbejde i Kina, ifølge rapporter og advarsler fra brancheorganisationer. Det skriver Sveriges Radio.

Og en af de virksomheder, der nu undersøger, hvordan deres paneler er fremstillet, er den svenske kæmpe Vattenfall.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs