EnergiWatch

Finansielle sværvægtere står splittet i klimakampen

Danske Bank vil med ny klimaplan ekskludere selskaber, der genererer mere end 5 pct. af omsætningen fra kul. Hos ATP accepterer man op til 50 pct. kul i forsyningsselskabers energimiks.

Foto: Thomas Borberg

Med en ny klimapolitik trækker Danske Bank i den grønne førertrøje og gør klar til droppe både lån og investeringer i energiselskaber, der arbejder med kul. Dermed går landets største bank stik imod landets største pensionsselskab, ATP, som mener, at man misser både afkast og klimaeffekt, hvis man per automatik dropper kulselskaberne.

Danske Bank vil fremover afvise at yde lån til eller investere i selskaber, der henter mere end 5 pct. af deres indtjening fra termisk kuludvinding eller kulkraft. Det samme gælder for tjæresand, tørv og olieudvinding omkring Nordpolen. Tidligere var grænsen for kul 30 pct.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Dansk udbud ender i forventet fiasko

Trods 1,2 mia. kr. i puljen tiltrak det teknologineutrale udbud ikke et eneste bud. En naturligt resultat af en ubrugelig udbudsmodel, fastslår Dansk Energi, der i lighed med flere af de største aktører vil have puljen overført til forlængelse af udligningsordningen.

Wind Denmark jubler over tomt udbud

Det fuldstændige fravær af bud i det teknologineutrale udbud viser, at der ikke er behov for statslig understøttelse af landvind, mener organisationen, der dog også kritiserer udformningen af udbuddet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs