Stiesdal finansierer selv nyt testanlæg

Et kommende pilotanlæg på 2 MW skal teste Skyclean-teknologien, og det skal opføres for Stiesdals egne penge. Det fortæller Henrik Stiesdal til Ingeniøren.
Skyclean-teknologien skal kunne gøre en forskel inden for landbrugssektoren. Nu bliver første store skridt taget med et nyt testanlæg. | Foto: Lasse Kofod
Skyclean-teknologien skal kunne gøre en forskel inden for landbrugssektoren. Nu bliver første store skridt taget med et nyt testanlæg. | Foto: Lasse Kofod

Vindlegenden Henrik Stiesdal gør nu klar til at tage Skyclean-teknologien et skridt videre ved at opføre et 2 MW pyrolyse-pilotanlæg senere i år. Han står i spidsen for udviklingsselskabet Stiesdal, der selv kommer til at investere de godt 20 mio. kr., anlægget ventes at koste.

"Vi skal i gang med opskaleringen af DTU’s 200 kW pilotanlæg nu, så vi kan opdage og behandle de børnesygdomme, som uundgåeligt vil opstå. Og et 2 MW anlæg er stort nok til, at det er repræsentativt, og lille nok til, at det ikke ruinerer os," siger han til Ingeniøren.

Planen er, at pilotanlægget siden skal følges af et 20 MW demonstrationsanlæg i fuldskala, som ventes at koste omkring 400 mio. kr.

Skyclean-teknologien – som kort fortalt kan omdanne f.eks. halm til brændstof – menes at kunne skabe store reduktioner inden for landbrugets klimaudledning.

 

Grøn startup har rejst trecifret millionbeløb - og gafler nu Vattenfalls chef 

Mulig banebrydende klimateknologi på vej mod næste etape: "Vi kan ikke vente længere" 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også