EnergiWatch

Norsk myndighed oversvømmes med netansøgninger

Den grønne omstilling har sat mange nye energiprojekter i gang, og det har givet kø og overflod af ansøgninger om nettilslutning i det norske.

Foto: Svenska Kraftnät / Tomas Ärlemo

Den norske energimyndighed, NVE, har lige nu 300 ansøgninger liggende fra aktører, der ønsker at blive koblet på elnettet. Og derfor beder NVE nu om mere forarbejde fra ansøgere for at undgå flaskehalse i den grønne omstilling. Det skriver E24.

"Baggrunden er elektrificering af Norge, som lige nu er i gang. Det handler om både politiske ambitioner om at elektrificere transportsektoren og petroleumssektoren for at nedbringe udslippene i kombination med en række kommercielle initiativer til værdiskabelse og grøn industri. Alt dette kræver strøm og netværk," siger Kjetil Lund, der er direktør for NVE, til E24.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Dansk udbud ender i forventet fiasko

Trods 1,2 mia. kr. i puljen tiltrak det teknologineutrale udbud ikke et eneste bud. En naturligt resultat af en ubrugelig udbudsmodel, fastslår Dansk Energi, der i lighed med flere af de største aktører vil have puljen overført til forlængelse af udligningsordningen.

Wind Denmark jubler over tomt udbud

Det fuldstændige fravær af bud i det teknologineutrale udbud viser, at der ikke er behov for statslig understøttelse af landvind, mener organisationen, der dog også kritiserer udformningen af udbuddet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs