EnergiWatch

Tekniq roser Klimarådet for jordnær tilgang

Tekniq Arbejdsgiverne er enig med Klimarådets anbefalinger og efterspørger et øget fokus på eksisterende løsninger.

Adm. direktør i Tekniq Arbejdsgiverne. | Foto: TEKNIQ Arbejdsgiverne //PR

I Klimarådets første statusrapport om regeringens klimaindsats skoses regeringen for for mange tiltag, der ligger langt ude i fremtiden, mens de konkrete nu og her løsninger i et vist omfang negligeres.

Den er Tekniq Arbejdsgiverne enig i. Brancheorganisationen så gerne, at deres mange medlemmer i installationsbranchen fik mere støtte til at udfolde allerede eksisterende klimateknologier såsom varmepumper.

"Jeg vil gerne rose Klimarådet for at pege på en række områder, der skal satses endnu mere målrettet på, hvis vi vil lykkes med den grønne omstilling. Indfrielsen af målsætningen kræver, at der bør satset tydeligere på implementering af kendte løsninger og teknologier," siger Troels Blicher Danielsen, adm. direktør hos Tekniq Arbejdsgiverne, i en pressemeddelelse:

"Her er der tale om implementering af kendte produkter og løsninger, som allerede findes på markedet. Det kræver blot, at politikerne er villige til at tænke praktisk og sætter sig konkrete og bindende målsætninger. Det kan fx være ved at beslutte, at den fossile bygningsopvarmning skal være udfaset senest i 2030 og erstattet af varmepumper og fjernvarme. Det er bare om at komme i gang."

Ifølge Troels Blicher Danielsen skal det arbejde dog ikke ske med hovedet under armen og som både Klimarådet og en lang række andre organisationer, efterspørger han en samlet plan.

"Klimarådet har tidligere peget på, at der er et stort potentiale for at få gjort en større del af elforbruget fleksibelt, da det vil sikre en bedre udnyttelse af den grønne energi. Men igen er det vigtigt, at der bliver opstillet nogle klare og entydige retningslinjer, så vi ikke risikerer at få installeret en masse udstyr, der ikke kan bidrage med denne fleksibilitet," siger Troels Blicher Danielsen.

Klimarådet efterlyser flere klimaløsninger på bordet: "Man kan ikke vente med at blive enige om en plan i 2029"

Ingeniører kritiserer regeringens klimafugle på taget

Dansk Energi kritiserer Klimarådet for ensidigt CCS-fokus

Politisk flertal kræver nu større klimaindsats fra regeringen

Brintbranchen: Klimarådet taler mod bedre vidende

Synergi vil have regeringen til at plukke modne frugter

Dan Jørgensen: Vi er langt fra i mål, men vi er godt på vej

Fjernvarmen vil skrue op for klimaindsatsen

Klimarådet dumper regeringens klimaindsats 

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs