EnergiWatch

Kabel til Sverige ramt af fejl

Udvekslingen mellem Jylland og Sverige kører på halv kraft i den kommende måned på grund af fejl på svensk side.

Foto: Svenska Kraftnät / Tomas Ärlemo

Torsdag morgen kører det danske strømsystem ganske logisk. Der er pæn gang i vindmøllerne, der udgør langt den største del af den hjemlige produktion, mens yderligere grøn strøm flyder ind fra Norge og Sverige for at blive sendt videre ned til Tyskland og Holland via de oversøiske kabler.

Dog er der relativt begrænset aktivitet på Kontiskan-kablet mellem Sverige og Jylland over Læsø. Her importerer Danmark i skrivende stund 208 MW.

Imidlertid er der trods forbindelsens nominelle kapacitet på 715 MW heller ikke plads til voldsomt meget mere trafik. For siden mandag i sidste uge har halvdelen af kapaciteten været utilgængelig. Tirsdag blev det meldt ind, at årsagen er en kabelfejl på svensk side, og at der forventes at gå endnu en måned, før den er udbedret.

Det er en fejl tæt på landingsstationen Billdal på svensk side, oplyser Svenske Kraftnät til EnergiWatch.

"Fejlfinding blev udført i uge 7, og det blev derefter fastslået, at fejlen er cirka 270 meter fra stationen Billdal, hvilket betyder, at fejlen er på land. I øjeblikket mobiliseres ressourcer til at udføre reparationen," skriver systemoperatøren.

"I uge 10 indledes feltarbejde, splejsningssiden forberedes, reservekablet håndteres med videre. Splejsning påbegyndes i uge 11, mens forbindelsen forventes at være tilbage i slutningen af ​​uge 12."

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs