EnergiWatch

14 ngo'er: Regeringen lever ikke op til klimaloven

Ngo'er mener, at regeringen svigter klimaloven. Dan Jørgensen siger, at det er objektivt forkert.

Foto: Emil Agerskov

Regeringen lever med den nuværende klimapolitiske kurs hverken op til klimaloven eller Danmarks internationale klimaforpligtelser.

Sådan lyder det i et nyt notat fra 14 danske ngo'er, der har gransket Danmarks klimaindsats.

Det skriver Dagbladet Information.

Ngo'erne mener ikke, at Danmark med de indgåede klimaaftaler ser ud til at leve op til det lovfæstede mål om 70 procent CO2-reduktion i 2030.

En af organisationerne bag er Greenpeace, der mener, at regeringen i alt for høj grad satser på "højst usikre" teknologiske løsninger frem for konkrete CO2-reduktioner her og nu.

"Regeringen leverer langtfra det nødvendige for at leve op til klimaloven," siger klimapolitisk leder Helene Hagel til Information.

Maria Reumert Gjerding, præsident i Danmarks Naturfredningsforening, tilføjer, at "den nuværende klimapolitik er hverken i overensstemmelse med de mål, vi har sat os i Danmark eller internationalt".

"Det er fuldstændig afgørende, at vi leverer flere reduktioner her og nu og ikke udskyder de svære indsatser til senere og til nogle teknologiske løsninger, som slet ikke eksisterer i dag," siger hun til avisen.

Ngo'ernes notat kommer få dage før den officielle dom fra Klimarådet, der præsenteres fredag.

Som en del af klimaloven skal rådet vurdere, om det er "anskueliggjort", at klimalovens mål kan nås. Ellers kan regeringen pålægges at skulle handle yderligere.

I en skriftlig kommentar til Information afviser klimaminister Dan Jørgensen (S) kritikken. Han kalder det et "objektivt forkert udsagn", at Danmark ikke skulle være godt på vej mod 70-procentsreduktion i 2030.

Dan Jørgensen påpeger, at regeringen i det seneste år har lavet "en lang række historiske aftaler" såsom klimaloven, energiøerne og aflysningen af ny oliejagt i Nordsøen.

Forsyningssektoren bliver aldrig den samme efter 2020

Naturfredningsforening er skuffet over mangel på konkret CO2-afgift 

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs