EnergiWatch

Ørsteds indtjening ikke væsentligt påvirket af hårdt vintervejr i USA

Det danske selskab havde afviklet størstedelen af sine korte positioner på det texanske elmarked, før vintervejret ramte.

Det hårde vintervejr har medført omfattende strømafbrydelser i den amerikanske delstat Texas. | Foto: MATTHEW BUSCH/AFP / AFP

Størstedelen af Ørsteds vind- og solenergiprojekter på land i USA har ikke haft nogen leveringsforpligtelser, og derfor vil EBITDA-indtjeningen på gruppeniveau ikke blive væsentligt påvirket af det hårde vintervejr i Texas.

Det skriver Bloomberg News med henvisning til en e-mail fra selskabets talsmand.

Ørsteds handlere bruger nogle faste forpligtelser til at styre indtægterne, men det danske selskab har afviklet de fleste af de korte positioner på elmarkedet i Texas før det hårdeste vintervejr i mere end 30 år ramte staten.

Ørsted-aktien åbnede med et fald på cirka 1 pct., men fredag over middag ligger aktien med en stigning på 1 pct. i 1013 kr.

Nordmænd vil bygge Europas første grønne ammoniakfabrik i storskala

Ørsted har tilbagekøbt obligationer for 350 mio. euro 

Mere fra EnergiWatch

Nord Stream 2 får nyt dansk sluttidspunkt

Oplysninger sendt til Søfartsstyrelsen viser, at operatøren bag det omdiskuterede gasprojekt forventer at fuldende arbejdet ud for Bornholm i løbet af tredje kvartal. 

Professor om biogaskonflikt: "Det er virkelig noget rod"

Institutleder ved Aarhus Universitet kalder biogaskonflikten mellem selskaber og landmænd for en varm kartoffel. Han mener ikke, at landmænd med det nuværende system kan få godskrevet CO2-reduktioner, selvom de leverer biomassen til anlæggene.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs