EnergiWatch

Energistyrelsen åbner for Hesselø-høring

Energistyrelsen sætter fredag i gang i fem uger lang periode, hvor virksomheder, borger, myndigheder og andre kan give deres besyv til Hesselø Havmøllepark.

Foto: Henrik Krogh/Ørsted

Hvis man har noget på hjerte i forhold til Hesselø Havvindmøllepark, er der nu fem uger til at få lettet hjertet.

Det oplyser Energistyrelsen i en meddelelse.

Når idéhøringen om fem uger er afsluttet vil både Energistyrelsen og Miljøstyrelsen på baggrund af høringssvarene beslutte hvilke emner og miljøpåvirkninger, der skal belyses i den strategiske miljøvurdering og miljøkonsekvensrapporten.

Projektet Hesselø Havvindmøllepark består af havvindmøller svarende til 800 - 1.200 MW. Møllerne skal efter planen placeres i Hesselø Bugt minimum 30 km fra Nordsjællands kyst.

Havmølleparken er en del af energiaftalen fra 2019, der i forbindelse med klimaaftalen for energi og industri fra juni 2020 er blevet rykket frem.

Således skal den nu stå klar et år tidligere end oprindeligt aftalt, nemlig i 2027, hvilket betyder, at den vil være færdig samtidig med Thor Havvindmøllepark.

Energinet starter forundersøgelserne til Hesselø Havmøllepark

Energinet sætter gang i forundersøgelserne for Hesselø

 

Mere fra EnergiWatch

Dansk udbud ender i forventet fiasko

Trods 1,2 mia. kr. i puljen tiltrak det teknologineutrale udbud ikke et eneste bud. En naturligt resultat af en ubrugelig udbudsmodel, fastslår Dansk Energi, der i lighed med flere af de største aktører vil have puljen overført til forlængelse af udligningsordningen.

Wind Denmark jubler over tomt udbud

Det fuldstændige fravær af bud i det teknologineutrale udbud viser, at der ikke er behov for statslig understøttelse af landvind, mener organisationen, der dog også kritiserer udformningen af udbuddet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs