EnergiWatch

Coronapandemi kan udskyde klimamøder igen

FN's klimatopmøde COP26, der efter planen skal finde sted i Glasgow i november, kan blive udsat for anden gang, afhængig af global tilstand for coronavirus.

Foto: MIKE HUTCHINGS/REUTERS / X00388

Det store topmøde COP26 er allerede blevet udskudt en gang som følge af coronavirussen. For selvom det i realiteten skulle have været afholdt i november 2020, så blev det i foråret besluttet, at det skulle udskydes til november 2021. Men nu er der altså fare for, at topmødet udskydes yderligere. Det skriver The Scotsman.

Begivenheden tiltrækker titusinder af mennesker fra hele verden og skal efter planen afholdes i Glasgow til november i år. Det ville være det største internationale topmøde, som Storbritannien nogensinde har været vært for, hvor mere end 30.000 delegerede, herunder statsoverhoveder og klimaeksperter bliver enige om en koordineret indsats for at tackle klimaændringerne.

COP26 er dog heller ikke det eneste arrangement, der står over for en udsættelse. Senest har Wind Europes Electric City 2021, der skulle have fundet sted allerede i slutningen af april fået en udsættelse, der i stedet lyder på, at konferencen skal finde sted i november.

Electric City, der skal fungere som vindsektorens nye globale flagskibsevent samler vindindustrien i en tid, hvor den grønne omstilling og vindenergi ses som hoveddrivkraften i Europas fremtidige vækst og fremgang.

Her er det planen, at de største aktører, eksperter og ledende politikere inden for energisektoren samles med industrier på tværs af hele energisektoren.

Wind Europe Electric City 2021 forventes at tiltrække mere end 10.000 gæster og 600 udstillere fra hele den globale vind- og energisektor.

Danmark spiller central rolle i FN’s topmøde om energi

IEA kommer med plan for nuludledning

Dan Jørgensen bliver formand for stor international energisatsning

 

Mere fra EnergiWatch

Fabrikker lukker på grund af høje energipriser

Stigende energipriser tvinger nu producenter af gødning og stål til at lukke fabrikker. Sværvægteren Yara lukker en række europæiske fabrikker, hvilket sender et klart signal om, at der er udsigt til voldsomme prisstigninger på gødning.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs