EnergiWatch

Belgien og Danmark arbejder på elforbindelse

Danmark og Belgien er tæt på at underskrive en hensigtserklæring om et "hybridprojekt", der skal forbinde ikke blot de to lande men også havmølleparker, siger belgisk energiminister.

Kort efter sin tiltræden som energiminister deltog Tinne Van der Straeten i indvielsen af havmølleparken Seamade. | Foto: Ministre fédéral de l'Energie

Den danske og belgiske regering er i dialog om etablering af et 500 kilometer langt elkabel mellem de to lande. Det afslørede Belgiens energiminister, Tinne Van der Straeten, i et oplæg under sidste uges energikonference Davos Energy Week.

Den belgiske minister har taget kontakt til sin danske modpart, Dan Jørgensen. De to ministre vil inden længe underskrive en hensigtserklæring om at igangsætte et forstudie af forbindelsens tekniske og samfundsøkonomiske levedygtighed.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

GE vil printe havmøller af sand

Udvikling af verdens største 3D-printer skal gøre det muligt at printe støbeforme til nacellekomponenter på op til 9,5 meter i diameter og mere end 60 ton. Det

Kommuner: Ladeinfrastruktur skal på plads før nulemissionszoner giver mening

Landets kommuner "står som galopheste i boksen" og venter på, at regeringen får søsat initiativer, der kan styrke landets ladestanderinfrastruktur. Ellers er det kun få steder i landet, det giver mening at indføre de nulemissionzoner, som regeringen netop har indgået aftale om, lyder det fra Kommunernes Landsforening.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs