EnergiWatch

Klimaminister trodser massiv kritik: Blåstempler virksomheders billige smutvej til grøn omstilling

Et nyt EU-direktiv giver mulighed for at få ryddet op i virksomhedernes udskældte handel med grøn strøm. Ifølge eksperter vil det gavne Danmarks grønne omstilling, men regeringen siger nej.

Foto: Jens Dresling

Klimaminister Dan Jørgensen er ved at forspilde en oplagt mulighed for at rydde op i en problematisk skrivebordsøvelse blandt danske virksomheder og samtidig sætte turbo på det kommercielle marked for sol og vind. Sådan lyder kritikken fra eksperter og aktører.

I løbet af de kommende måneder skal et nyt EU-direktiv implementeres i dansk lovgivning. Det giver mulighed for at rydde op i det udskældte certifikat-system for grøn strøm. Systemet møder kritik, fordi det giver virksomheder mulighed for at pynte på deres CO-regnskaber ved at købe grøn strøm fra vindmøllerparker, som allerede er opført med massiv statsstøtte.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Fabrikker lukker på grund af høje energipriser

Stigende energipriser tvinger nu producenter af gødning og stål til at lukke fabrikker. Sværvægteren Yara lukker en række europæiske fabrikker, hvilket sender et klart signal om, at der er udsigt til voldsomme prisstigninger på gødning.

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs