EnergiWatch

Handel på Viking Link går fra kaos til besvær efter Brexit-aftale

Selv om briternes udtræden af EU's indre energimarked medfører uvished og mere omstændelig handel, så rokker det ikke ved rationalet i den kommende elforbindelse fra Danmark, fastslår Energinet.

Selv om forbindelsen først ventes i drift ved udgangen af 2023 har arbejdet på Viking Link længe været i gang. Her trækkes kabel i Vestjylland. | Foto: Red Star / Energinet

Fisk har sjældent nydt så megen storpolitisk fokus, som i forhandlingerne mellem EU og Storbritannien. Især i den afsluttende måned op til Brexit-aftalen, der blev underskrevet juleaftensdag, syntes fordelingen af torsk, spætter og kuller at være den absolut største udfordring mellem briterne og deres naboer på den anden side af Nordsøen.

Langt mindre virak var om det, der gemmer sig under samme havbund. De elkabler, der aktuelt forbinder det britiske og EU-landes elnet med en kapacitet på 6 GW. Voksende til hvad der svarer til godt en tiendedel af Storbritanniens strømproduktion over de kommende tre år, når en håndfuld nye forbindelser efter planen tages i brug og fordobler overførselskapaciteten. Heriblandt Viking Link-forbindelsen til Danmark.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

GE vil printe havmøller af sand

Udvikling af verdens største 3D-printer skal gøre det muligt at printe støbeforme til nacellekomponenter på op til 9,5 meter i diameter og mere end 60 ton. Det

Kommuner: Ladeinfrastruktur skal på plads før nulemissionszoner giver mening

Landets kommuner "står som galopheste i boksen" og venter på, at regeringen får søsat initiativer, der kan styrke landets ladestanderinfrastruktur. Ellers er det kun få steder i landet, det giver mening at indføre de nulemissionzoner, som regeringen netop har indgået aftale om, lyder det fra Kommunernes Landsforening.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs