EnergiWatch

Systemoperatører slår alarm over irsk elnet

Advarslen er udsendt, da efterspørgslen er steget på grund af hård standsning i produktion fra vedvarende energi, der falder på grund af vejrforholdene.

Foto: National Grid

Det irske elnet er presset. Sådan lyder det fra systemoperatøren The Single Electricity Market Operator (Semo), der er et joint venture mellem operatørerne Eirgrid og Soni.

Operatørene har sammen oplyst, at der er pres på kapaciteten på det irske elnet. Det skyldes en hård opbremsning i produktionen af vedvarende energi, der skyldes vejforholdene.

"Vær opmærksom på, at systemopreatørerne træffer foranstaltninger til høje priser, som kan påvirke de balancerende markedspriser. Dette varsel er gældende indtil andet oplyses," lyder det fra Semo.

Alarmen kommer i kølvandet på en lignende, der blev udsendt tirsdag af National Grid ESO i Storbritannien, og som blev trukket tilbage igen onsdag. Det var den fjerde advarsel i de seneste måneder.

Mere fra EnergiWatch

Olieselskabernes fremgang breder sig kun langsomt til drilling

Olieselskaberne vejrer morgenluft med stigende oliepriser, men deres lyst til at investere er behersket. Derfor må den kriseramte drilling-sektor indstille sig på at vente på bedring i aktivitetetsniveauet, vurderer to aktieanalytikere over for ShippingWatch.

Brancheorganisationer hylder opgøret med hockeystaven

Tekniq Arbejdsgiverne og Dansk Fjernvarme er glade for, at regeringens hockeystav er lagt tilbage på hylden med et ambitiøst delmål på en CO2-reduktion på 50-54 pct. i 2025. Nu skal rammevilkårerne komme på plads, så selskaberne kan trække i arbejdstøjet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs