EnergiWatch

Dan Jørgensen vil have storskalering og efterspørgsel på PTX

Prisen på PtX skal drives ned gennem storskalering, mens efterspørgslen skal vokse, lyder det fra energiministeren, der endnu ikke ved, hvordan han kommer missionen skal lykkes.

Foto: Mads Claus Rasmussen

Power-to-X er en af de vigtigste missioner for regeringen, fortæller energiminister Dan Jørgensen, der dog ikke har et konkret bud på, hvordan produktionen skal støttes.

Det skriver Børsen.

Her fortæller ministeren, at den grundlæggende teknologi er på plads, men at der mangler at blive gennemført en storskalering af produktionen, så prisen falder, og at der skal skabes efterspørgsel. Men præcis hvordan efterspørgslen skal skabes, ønsker Dan Jørgensen ikke at komme meget nærmere.

"Der er mange måder at gå til det politisk. Jeg tror, at det bliver i tæt samarbejde med erhvervslivet, fordi mange virksomheder oplever, at det bliver et konkurrenceparameter for dem, at de kan drive deres maskiner på grøn energi," siger Dan Jørgensen til avisen.

Brintbranchen ser olieaftale skabe rum for PTX

European Energy køber op i PTX-selskab 

Mere fra EnergiWatch

Fortum vil opsnappe halv mio. ton CO2 på Fyn

Fjernvarme Fyn og finske Fortum indleder forundersøgelser om lagring af CO2 fra varmeanlægget i Odense og affaldsforbrændingen i Nyborg. Potentialet er på sigt en lille million ton årligt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs