EnergiWatch

Prisen for oliestop sættes til 13 milliarder

Regeringen vil fremlægge beskæftigelsestiltag målrettet de ansatte i den danske olieindustri efter beslutning om stop for olieproduktion i 2050.

Foto: Tom Ingvardsen/Mærsk Olie og Gas/Ritzau Scanpix

Om senest 30 år er det slut med dansk olieproduktion. Et bredt flertal bestående af regeringen, Venstre, de Radikale, Dansk Folkeparti, SF og Konservative indgik sent torsdag en aftale, der udfaser olieindvindingen fra Nordsøen senest i 2050. Lige som der i forlængelse heraf aflyses såvel den meget omdiskuterede 8. udbudsrunde samt alle fremtidige deciderede udbudsrunder.

Dermed følger Danmark efter de øvrige EU-lande med olieproduktion. Frankrig har allerede vedtaget at forbyde olieindviding på fransk territorium fra 2040, mens Sverige sidste år skrev et tilsvarende forslag ind i sin dog endnu ikke vedtagne energiplan.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Vestas vælger tysk logistikpartner i Nordamerika

Den danske vindmølleproducent, der fra årsskiftet skifter DSV ud med Mærsk som primær logistikpartner, får fremover distribueret komponenter og reservedele i Nordamerika af en tysk logistikvirksomhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs