EnergiWatch

ATP går efter størst mulig klimaeffekt: "Fremtidens grønne vindere kan godt være sorte i dag"

ATP skifter nu investeringstilgang. Pensionspengetanken mener, at det vil være bedre for både klimaet og afkastet, hvis pensionspengene investeres i forsyningsselskaber, der arbejder intenst på klimatilpasningen, men endnu kan have lang vej til målet.

Med en ny investeringstilgang til forsyningsselskaber accepterer ATP at se sortere ud på kort sigt for på langt sigt at opnå en større klimaeffekt. | Foto: Reuters/David Gray

Danskernes fælles pensionspengetank ATP vil fremadrettet gå målrettet efter at investere i de forsyningsselskaber, som er i gang med en intens klimatilpasning. Også selvom disse endnu kan have lang vej til målet, og ATP derfor selv risikerer at komme til at se "sortere" ud på den korte bane.

Formålet er størst mulig effekt på den globale drivhusgasudledning for pengene.

"Hvis vi gerne ville se grønnere ud, så skulle vi helt droppe forsyningsselskaberne eller kun gå efter dem, som allerede er meget grønne. Det ville ændre vores klimaaftryk med et pennestrøg, men det ville bare ikke forandre ret meget på den globale udledning. Vi mener, at vi kan gøre mere med en anden tilgang. Fremtidens vindere kan godt være sorte i dag," siger Christian Kjær, chef for likvide markeder i ATP.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs