EnergiWatch

Aalborg Portland langer ud efter grøn skattereform

Udspillet vil ikke sætte gang i en grøn omstilling hos Aalborg Portland, fortæller direktøren, der i stedet blot ser det som en ekstra udgift.

Foto: HENNING BAGGER/Henning Bagger / henning bagger

Regeringen kunne i går løfte sløret for sit udspil til en grøn skattereform, der dog ikke har høstet mange roser. Heller ikke cementproducenten Aalborg Portland er videre begejstrede.

Det skriver Berlingske Business.

Ifølge den adm. direktør, Michael Lundgaard Thomsen, vil udspillet, hvor der bliver indført energiafgifter og investeringsfradrag, nemlig ikke sætte turbo på den grønne omstilling hos producenten, i stedet vil det blot være en ekstra udgift på 76 mio. kr. for producenten, der før var fritaget for afgifter.

"Vi har et ønske om at konvertere fra kul til blandt andet naturgas, der udleder 40 procent mindre CO2 end kul. Naturgas kan være en trædesten til at komme over på biogas. Det, der sker nu, er, at der ikke er noget incitament til at vælge et mere grønt brændsel. Uanset om vi vælger kul eller naturgas, bliver de begge belagt med den samme afgift," siger Michael Lundgaard Thomsen til avisen.

Skattereform angribes for manglende svar

Regeringen udelader CO2-afgift i skattereform 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs