EnergiWatch

V-formand Ellemann havde ønsket sig en ensartet CO2-afgift

Regeringens udspil til en grøn skattereform er ikke det, Venstres formand havde ønsket sig, siger han til TV2.

Foto: LISELOTTE SABROE

Udspillet til en grøn skattereform fra regeringen indeholder ikke den ensartede CO2-afgift, som Venstre havde ønsket sig.

Det siger formand for Venstre, Jakob Ellemann-Jensen, til TV2 News.

"Jeg har det som om et barn juleaften, der havde ønsket sig det store Lego-sæt, men har fået fire klodser. De er fine nok, men det var ikke det, man havde ønsket sig," siger han TV2.

"Der er udmærkede ting i udspillet, men det afgørende er der ikke: En CO2-afgift," tilføjer han.

Udspillet til en grøn skattereform, der skal give incitamenter til en betydelig forandring inden for udledningen af CO2 i Danmark, har fået mange hårde ord med på vejen ikke mindst fra regeringens støttepartier.

I sit udspil skriver regeringen, at man vil støtte grønne investeringer og øge energiafgifterne. Men at man ikke har en CO2-afgift endnu, da det vil være meget svært at gennemføre.

Ikke mindst fordi det ifølge regeringen vil være endog meget svært at beregne de enkelte virksomheders CO2-udledning.

"En ensartet afgift på alle udledninger vil kræve en markant omlægning af det nuværende afgiftssystem," skriver regeringen.

"Det vil kræve et betydeligt udviklingsarbejde og implementeringstid - særligt for de sektorer, hvor det endnu ikke er muligt at lave en tilstrækkelig god beskatningsmodel for en CO2-afgift, der kan virke i praksis," lyder det også.

De sektorer tæller blandt andet landbruget.

Venstres formand havde dog gerne set, at regeringen så havde skitseret, hvordan man når frem til at have et system, der kunne bruges til at indfase en CO2-afgift.

"Vi skal anerkender, at det er svært. Men vi skal lægge rammerne for, hvordan vi laver en CO2-afgift i fremtiden," siger formanden til TV2 News.

 

Drivkraft Danmark: Regeringens udspil udfordrer raffinaderierne

Klimarådet: Regeringen undlader den bedste drivkraft i grøn reform

Erhvervsliv: Grøn skattereform rammer visse sektorer alt for hårdt 

Mere fra EnergiWatch

”Meget svært” at diktere nye referencepunkter for gas

EU-Kommissionen arbejder på at lave et nyt – eller flere – benchmark for gasprisen i Europa. Dansk gasekspert er enig i, at flere benchmarks er en god idé, men sætter spørgsmålstegn ved, om den slags bare kan dikteres fra oven.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs