EnergiWatch

Ny europæisk offshoresatsning kræver nye budzoner

En gigantisk satsning på vedvarende offshoreenergi kræver at kommende hybridanlæg lægges i egne budzoner, og i det hele taget skal den politiske ramme for industrien have en afpudsning, hvis de tårnhøje ambitioner skal indfries.

Det er EU-Kommissionens plan at udbygge den nuværende kapacitet for havvindmøller i Europa 25 gange inden 2050. Det fremgår af den offshore-strategi Kommissionen fremlægger onsdag. Her ses Walney Wind Farms, verdens næststørste havvindmøllepark, der ligger i Det Irske Hav, og drives af Ørsted. | Foto: Phil Noble/Reuters/Ritzau Scanpix

BRUXELLES

At der lægges en særlig strategi for en enkelt industrisektor i Bruxelles er sjældent, men det er det, EU-kommissionen præsenterer onsdag, når "en EU-strategi for at udnytte potentialet af vedvarende offshore-energi til en klimaneutral fremtid" bliver lagt frem i Kommissionens presserum.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Kanslerkandidat bringer Vestas-lussing ind i valgkamp

Efter en tysk valgkamp, hvor klima har fyldt alt og ingenting, kastede Vestas mod slutningen en granat, der gav genlyd med kritik af mølleproducenten for dårlig stil og dårlig timing, samt af regeringen for en dårlig energipolitik.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs