EnergiWatch

Vestas håber på Biden

Flere danske virksomheder i vindindustrien ser hellere en præsident, der bakker op om vindindustrien, end en der ikke gør.

Vestas har fire fabrikker i USA, heriblandt vingefabrikken i Windsor. | Foto: vestas

Tilbage i februar stod USA's præsident Donald Trump og harcelerede over vindindustrien. Foruden hans gamle slagere om, at vind er en flukturerende energikilde – nuvel, ikke med de eksakte ord – gik anken på, at vindmøllerne blev bygget i Kina og Tyskland. Det skete på et vælgermøde i Colorado, præcis 80 kilometer fra Vestas' tårnfabrik i Pueblo og omkring 158 km fra nacelle- og vingefabrikken i Brighton.

Om end vindenergi blev nævnt i den sidste debat mellem Donald Trump og udfordreren Joe Biden, er det dog en tilsnigelse af sandheden at mene, at USA's valg har handlet om vindenergi. Eller om klimaforandringer for den sags skyld. Blandt andet på grund af den pandemi, der ramte kort efter Trumps tale i Colorado, har de emner snarere end andenviolin rangeret et sted mellem banjoen og koklokken i valgkampens orkestergrav.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Ørsted-direktør stopper

Declan Flanagan, ansvarlig for Ørsteds onshore-forretning, har opsagt sin stilling efter tre år. Han har brug for forandring, lyder det.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs