EnergiWatch

Præsidentvalget i USA er også et valg om grøn omstilling

Om få dage har de sidste amerikanere sat kryds ved enten enten Donald Trump eller Joe Biden. Og mens valgkampen især har handlet om håndteringen af covid-19 og fremtiden for sundhedssikringen i USA, er der også lagt op til et valg om, hvorvidt USA går i en mere klimavenlig retning, selskabsskatterne skal hæves igen og nye reguleringer bliver lagt ned over energisektoren.

Foto: MIKE SEGAR/REUTERS/Ritzau Scanpix

Mens fokus i valgkampen siden årets begyndelse overvejende har været håndteringen af covid-19-pandemien, der uden sammenligning har været det dominerende emne i både præsidentdebatterne og i de talrige interviews med medier, suppleret med Trumps ønske om et opgør med Obamas Affordable Care Act, er de to præsidentkandidaters udspil til den økonomiske og erhvervsmæssige udvikling af verdens største økonomi sendt på bagsædet i debatterne.

Men mens demokraternes kandidat Joe Biden ikke er så progressiv som eksempelvis senator Bernie Sanders i sit syn på bl.a. økonomi-, klima- og sundhedspolitikken i USA, er der stadig potentielt store forskelle på de næste fire år, som erhvervslivet i USA kan se frem til, afhængig af om valget falder ud til Trumps eller Bidens fordel.

Læs artiklen gratis

Registrer med din E-mail.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere