EnergiWatch

Wammen tager topcheferne med på klimaråd

De 13 formænd for de regeringsnedsatte klimapartnerskaber skal nu hver især komme med seks forslag, der skal hjælpe Danmark til at nå sit klimamål.

Foto: Philip Davali

De 13 formænd for klimapartnerskaberne er blevet inviteret til et videomøde med finansminister Nicolai Wammen, hvor deres forslag til en grøn omstilling skal diskuteres.

Det skriver Børsen.

Ydermere skal hvert klimapartnerskab komme med seks forslag, tre forslag der kan give en CO2-reduktion på langt sigt og tre på kort sigt. Forslagene stammer fra rapporter, som hvert klimapartnerskab udformede i foråret, men nu skal de så prioriteres.

"Nu bliver klimapartnerskabsformændene taget ind i det politiske maskinrum. Min ambition er at tage en række af deres gode idéer og anbefalinger og bruge dem, når vi udformer politiske initiativer. Det skal fyre op under kedlerne i en grøn genopretning af dansk økonomi her og nu," siger Nicolai Wammen til avisen.

Finansministeren fortæller videre, at han sigter efter løsninger, der både giver en CO2-reduktion og sætter mere gang i den danske økonomi.

"Det er vigtigt ikke at forveksle omkostninger med investeringer i den grønne omstilling"

Topvirksomheder sætter leverandører under pres med nye, ambitiøse klimamål

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere