EnergiWatch

Gigantlån kan firdoble produktionen hos svensk batterifabrikant

Markedet for batteribaseret energilagring er i hastig vækst, og med et 350 mio. kr. lån fra EU i ryggen forbereder batteriproducenten Nilar International sig nu på at opskalere produktionen og indtage Sydeuropa, fortæller bestyrelsesformand.

Bestyrelsesformand i Nilar Michael Obermayer (i midten) i forbindelse med præsentationen af EIB-lånet. | Foto: PR / Nilar

At kunne opskalere sin produktion med 300 pct. på et par år kan måske lyde som en blåøjet start-up-drøm.

Men det er ikke desto mindre, hvad man forventer at se hos den svenske batterifabrikant Nilar International, efter Den Europæiske Investeringsbank, EIB, forleden godkendte et lån på 47 mio. euro – svarende til 350 mio. kr. – til batterifabrikanten.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Dansk udbud ender i forventet fiasko

Trods 1,2 mia. kr. i puljen tiltrak det teknologineutrale udbud ikke et eneste bud. En naturligt resultat af en ubrugelig udbudsmodel, fastslår Dansk Energi, der i lighed med flere af de største aktører vil have puljen overført til forlængelse af udligningsordningen.

Wind Denmark jubler over tomt udbud

Det fuldstændige fravær af bud i det teknologineutrale udbud viser, at der ikke er behov for statslig understøttelse af landvind, mener organisationen, der dog også kritiserer udformningen af udbuddet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs