EnergiWatch

Danmark vil styrke samarbejde om grønne regnemodeller

Der arbejdes i Danmark på at udvikle regnemodeller, som tager højde for politiske tiltags effekt på klimaet.

Foto: Jens Dresling

Danmark har taget initiativ til et internationalt samarbejde om grønne regnemodeller. Det skriver Finansministeriet i en meddelelse.

Her skal erfaringerne fra Danmarks arbejde med at udvikle sådanne modeller deles - både for at inspirere andre lande og få input.

Finansminister Nicolai Wammen (S) mener, at det er afgørende, at de økonomiske værktøjer styrkes. Han ser derfor frem til at dele erfaringerne med arbejdet.

"Det er min ambition, at Danmark skal vise vejen til, hvordan man kan nå ambitiøse klimamål og samtidig sikre en konkurrencedygtig økonomi og sunde offentlige finanser," siger han i meddelelsen.

Regnemodellerne bruges i Finansministeriet til at vurdere, hvad økonomisk-politiske tiltag kan betyde for de offentlige finanser.

Sidste år blev der igangsat et arbejde med at udvikle modeller, der i højere grad tager højde for politiske tiltags effekt på klimaet.

Det har blandt andet været håbet at udvikle en model, der for eksempel kan vurdere klimaaftrykket af en finanslov.

 

Finansministeriet: Statsligt olieunderskud er et definitionsspørgsmål 

Skipper ser tiden an: Klimaopgørelse i februar bliver afgørende

Regeringens klimaprogram bekymrer Dansk Energi 

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs