EnergiWatch

It-problem blokerer for tilskud til elbiler

Eldrup-kommissionen foreslog et kontant tilskud til elbiler, men da regeringen præsenterede sit udspil til klimaforhandlingerne på transportområdet var det ikke en del af det. Årsagen? Skats systemer kan ikke håndtere udbetalinger.

Foto: AP/Sven Hoppe

Da Eldrup-kommissionen for lidt over en måned præsenterede sine forslag til at fremme en grøn omstilling af den private persontransport var en central del af pakken et midlertidigt kontant tilskud til nul- og lavemissionsbiler startende til 2.500 kr. årligt fra 2021-2030.

Men da regeringen lancerede sit udspil til klimaforhandlingerne på transportområdet, var forslaget ikke en del af udspillet. Ifølge Børsens oplysninger er årsagen, at Skats it-systemer ikke kan håndtere udbetalinger, men udelukkende indbetalinger, hvilket betyder, at et tilskud ligeledes vil påkræve ny it-understøttelse.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Kanslerkandidat bringer Vestas-lussing ind i valgkamp

Efter en tysk valgkamp, hvor klima har fyldt alt og ingenting, kastede Vestas mod slutningen en granat, der gav genlyd med kritik af mølleproducenten for dårlig stil og dårlig timing, samt af regeringen for en dårlig energipolitik.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs