EnergiWatch

Danmark og Indien indgår grønt partnerskab

Danske eksportfirmaer har det svært på grund af coronakrisen, men nyt partnerskab med Indien ventes at rumme store muligheder for eksporten af danske cleantech-løsninger.

Danmark og Indien har indgået et grønt strategisk partnerskab, fortæller statsminister Mette Frederiksen (S) på et pressemøde efter at hun har holdt et virtuelt topmøde med Indiens premierminister Narendra Modi. Arkivfoto. Foto: Martin Sylvest//

Danmark og Indien indgår et nyt grønt samarbejde, der ventes at øge danske muligheder for at levere de grønne løsninger, som Indien efterspørger.

Det oplyser Statsministeriet i en pressemeddelelse.

"Jeg ser aftalen i dag som en helt unik vej til at give danske eksportvirksomheder nye muligheder på et marked, hvor der er et stort uudnyttet potentiale. Det er særligt vigtigt, at det netop er inden for områder, hvor Danmark har en førerposition, at vi nu får bedre muligheder for at udvikle og udvide vores eksport," siger statsminister Mette Frederiksen (S).

Hun har mandag holdt et videomøde med premierminister Narendra Modi om partnerskabet, som rummer et meget stort potentiale for danske virksomheder, der har det svært på eksportmarkederne på grund af coronakrisen.

Det danske forhold til Indien er i bedring efter Niels Holck-sagen, hvor danskeren i 1995 leverede våben til en oprørsgruppe.

Indien har flere gange uden held krævet ham udleveret til retsforfølgelse.

Indien ventes snart at blive verdens mest folkerige land og betragtes som verdens største demokrati.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie CleantechWatch)

Siemens Energy vil skele til Ballerup

Mette Frederiksen skal tale om solenergi med Modi på virtuelt møde

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere