EnergiWatch

Klimarådgiver kritiserer regeringens klimaudspil

Regeringens egen klimarådgiver, Klimarådet, mener, at regeringens transportudspil, der blev præsenteret torsdag, er for uambitiøst.

Klimarådets formand, Peter Møllgaard, er ikke imponeret over ambitionsniveauet i regeringens klimaudspil på transportområdet. | Foto: Mads Claus Rasmussen//

Regeringens udspil til de nuværende klimaforhandlinger på transportområdet er blevet kritiseret af Folketingets andre partier og grønne organisationer, efter det blev præsenteret torsdag, og nu melder regeringens egen rådgiver på klimaområdet, Klimarådet, sig i koret.

Det skriver Berlingske.

For eksempel vil regeringens udspil med stor sandsynlighed medføre flere benzin- og dieselbiler i 2030, end der er i dag.

"Det er simpelthen svært at se, hvordan transportsektoren skal levere tilstrækkelige reduktioner, når der ikke kommer flere elbiler ud end i regeringens udspil, og der samtidig kommer flere benzin- og dieselbiler. Det er også derfor, vi har anbefalet, at man skal langt højere op end 500.000 elbiler," siger Klimarådets formand, Peter Møllgaard, til avisen.

Klimarådet har anbefalet mindst en million elbiler i 2030 – gerne op mod halvanden million. Regeringen sigter dog mod 500.000 elbiler på de danske veje om ti år.

Regeringen spiller ud med CO2-fortrængningskrav på et minimum

Regeringens udspil for grøn vejtransport får blandet modtagelse 

Mere fra EnergiWatch

CIP lukker fond 11 milliarder over målet

Med den bredeste investorskare hidtil har Copenhagen Infrastructure Partners sikret sig tilsagn på 52 milliarder til sin seneste fond, der allerede er begyndt at blive fyldt med såvel vind som vand og affald.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs