EnergiWatch

Aarhus vil have op mod 800 millioner i geotermi-støtte

Ifølge beregninger vil det kræve 500 mio. kr. i støtte til elprisen over 30 år, hvis planerne om Europas største geotermiprojekt i det østjyske skal gennemføres. Ydermere skal projekt finansieres med 300 mio. kr. fra en pulje for vedvarende energi.

Foto: PRDANSKFJERNVARME

Aarhus er dansk for fremskridt. Hvorvidt det er korrekt eller ej, kan altid let diskuteres. Men ikke desto mindre opfordrer kommunen nu politikerne på Christiansborg til at indføre støtte til geotermi og forvandle Smilets by til geotermiens by i forbindelse med de kommende energiforhandlinger.

"Akkurat som Danmark har stor glæde af, at sol og vind er blevet teknologisk modnet som energikilder gennem årene, så bør det samme ske for udnyttelsen af undergrundens varme vand. Her tilbyder vi i Aarhus at gå i front, hvis politikerne på Christiansborg kan sikre fornuftige rammebetingelser," lyder det fra Bünyamin Simsek, der er rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Equinor og VNG udvider brintsamarbejde

De to olie- og gasselskaber har et kæmpeprojekt på tegnebrættet, hvor Rostock skal være centrum for en enorm tysk brintproduktion med lagring af overskydende CO2 i norske oliefelter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs