EnergiWatch

Byggeriet efterlyser udspil om klimatilpasning

Dansk Byggeri foreslår en statslig klima- og kystfond, som skal give finansielle muskler til kommunerne med bedre låneadgang til kommuner og grundejere.

Foto: Casper Dalhoff/IND

I en ny spørgeundersøgelse fra Dansk Byggeri siger to ud af tre danskere, at klimasikring og kystbeskyttelse bør prioriteres højere. Men regeringens løfte om en national plan for klimatilpasning er stadig ikke indfriet, mener Dansk Byggeri

"Efter en vinter med voldsomme regnskyl og storme og en februar måned, der var den mest regnfulde nogensinde, lovede miljøminister Lea Wermelin i marts en national plan for klimatilpasning. Men siden er der stort set intet sket."

"Vi kan se, at der er stor bekymring i befolkningen, når det gælder den manglende klimatilpasning. Op mod 70 procent af danskerne er i høj eller nogen grad bekymrede for klimaforandringerne. Mens to tredjedele mener, at klimasikring- og kystbeskyttelse skal prioriteres højere," siger branchedirektør i Dansk Infrastruktur i Dansk Byggeri, Henrik Friis, i en pressemeddelelse.

Dansk Byggeri efterlyser en samlet plan for klimatilpasning. En plan, der skal sikre Danmark mod klimaforandringer, hvad enten det gælder stigende grund- og havvandsniveau, skybrud, stormflod, kraftige storme eller orkaner.

Dansk Byggeri foreslår en statslig klima- og kystfond, som skal give finansielle muskler til kommunerne, bedre låneadgang til både kommuner og grundejere i laug samt samle og koordinere de kommunale klimatilpasningsplaner.

"På den måde kan der udarbejdes landsdækkende planer for klimatilpasning, som sætter effektivt ind, hvor behovet er størst," siger Henrik Friis.

 

 

 

 

 

 

 

 

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere