EnergiWatch

Realkreditselskaber vil finansiere mere grøn energi

Både Nykredit og Realkredit Danmark mener, at realkreditfinansiering af vedvarende energi står foran sit store gennembrud, skriver Børsen.

Foto: Mathias Svold

Nykredit og Realkredit Danmark vil bruge realkreditlån til at finansiere udbygningen af vedvarende energi og grøn omstilling, skriver Børsen.

I dag er det stort set ikke lykkedes at bruge realkreditlån til at finansiere udbygningen af sol og vindenergi, men ifølge de to realkreditselskaber står realkreditfinansiering af vedvarende energi står foran sit store gennembrud.

"Renterne på danske realkreditlån er som bekendt meget lave – også i en international sammenhæng. Realkredittens fokus er pr. definition langsigtet, og det er en stor fordel for energiprojekter, der typisk også er meget langsigtede," siger Tonny Thierry Andersen, direktør i Nykredit, til Børsen.

Nykredit annoncerede i sidste uge, at man har givet grønt lys til det første projekt nogensinde, hvor opførelsen af solcelleparker sker med realkreditlån, der dog ikke er finansieret af en decideret grøn obligationsserie.

(Denne artikel er leveet af vores søstermedie FinansWatch)

Nykredit finansierer de første solcelleanlæg med realkreditlån

Nykredit vil have alle kunder til at investere til gavn for samfundet 

Mere fra EnergiWatch

Ny dansk udvikler har 11 GW havvind klar fra start

Profiler fra European Energy, Ørsted og Centria går sammen om nyt selskab, der vil lave hele pakken fra sol, land- og havvind til trading. Der er et hul i markedet til os lige nu – om fem år ville det være lukket, fastslår direktør.

Bank vurderer at Esvagt er tæt på syv mia kr værd efter ejerskifte

Ifølge DNB Markets har Esvagt en anslået værdi på næsten syv mia. kr., efter at 3i Infrastructure midt i en salgsproces valgte at købe resten af offshore- og vindrederiet. "Vi blev overraskede, men positivt overraskede," siger Peter Lytzen, CEO i Esvagt til ShippingWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs