EnergiWatch

IEA advarer om klima-tilbageslag

På grund af corona-pandemien skal det nu gå hurtigere med at finde teknologier, der kan mindske det globale CO2-udslip, mener energiagenturet.

Foto: Miriam Dalsgaard

Tempoet skal gevaldigt i vejret, hvad angår innovationen på energiområdet. Sådan lyder det i en ny rapport fra Det Internationale Energiagentur (IEA), som Børsen omtaler søndag.

Sker det ikke, vil det således være umuligt at komme i mål med ambitionerne i Paris-aftalen, advarer agenturet, som også bemærker, at der skal endnu mere handlekraft til nu, hvor corona-pandemien har slået en bremse i udviklingen:

"På et tidspunkt, hvor hurtig innovation er hårdt nødvendigt, har covid-19 givet et stort tilbageslag," lyder det i rapporten.

IEA vurderer, at lige over en tredjedel af de CO2-reduktioner, der er nødvendige under Paris-aftalen, skal komme fra teknologier, som i dag er i prototype- eller demonstrationsfasen.  

Der er især behov for at udvikle nye løsninger inden for skibsfarten, den tunge vejtransport og i flysektoren, mens også stål-, cement- og kemikalieproduktionen trænger til nye ideer, vurderer IEA.

 

IEA ser lysere tider for den globale olieindustri

Kæmpe dyk i efterspørgslen efter naturgas

IEA: Corona-hug til olieefterspørgsel er kun midlertidigt 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs