EnergiWatch

Støtteordning for vind foreslås forlænget i USA

Demokratiske kongresmedlemmer har foreslået at forlænge støtteordningerne ITC og PTC som en del af et større lovkompleks.

Foto: Siemens Gamesa

Der kan være godt ny på vej til vindmølleindustrien i USA, herunder for selskaber som Vestas, Siemens Gamesa og Ørsted, efter at støtteordninger til fremme af vedvarende energiinvesteringer er blevet en del af et større lovkompleks, som demokratiske kongresmedlemmer har introduceret i Repræsentanternes Hus.

Hvis pakken bliver vedtaget i den nuværende form, vil der være tale om en femårig forlængelse af den amerikanske Investment Tax Credit for investeringer blandt andet i havvindenergi.

Samtidig vil Production Tax Credit (PTC), en skatterabatordning, som i mange år har været en vigtig drivkraft for opsætning af møller på det amerikanske marked, blive forlænget til 2025 med den nuværende sats på 60 pct. af det oprindelige støttebeløb.

PTC-ordningen er i løbet af de seneste år blevet nedtrappet fra 100 pct. til 60 pct. i år, hvorefter ordningen stod til helt at blive afviklet.

Der lægges også op til at ændre PTC-ordningen, så den kan give adgang til en direkte betaling, i stedet for at man kan høste fordelene som skatterabatter, som har været møntet investorer, som gennem investeringer i sol- og vindenergiprojekter kunne få nedbragt deres skatteregning.

Hos den amerikanske vindmølleforening, AWEA, glæder administrerende direktør Tom Kiernan sig over, at forslagene på vindmølleområdet er blevet indlemmet i lovpakken.

Han siger i en kommentar, at de føderale støtteordninger til vedvarende energikilder har bevist deres værdi og været med til at skabe over 120.000 job alene i landmølleindustrien.

"Denne lovgivning fortsætter disse vellykkede politikker og hjælper med at udløse det fulde økonomiske og miljømæssige potentiale for den amerikanske vindmølleindustri."

"Timingen er afgørende for at yde den nødvendige støtte til vindindustrien, da vi arbejder for at overvinde de betydelige udfordringer forårsaget af Covid-19. Tilbuddet om en direkte betaling for skatterabatterne er særlig vigtig for at hjælpe industrien med at afbøde disse vanskeligheder," siger Tom Kiernan.

Den direkte betaling, der lægges op til, har ifølge AWEA en værdi på 85 pct. af de værdier, som kunne opnås gennem udnyttelse af skatterabatterne.

Selv om forslagene nu ligger på bordet og skal til behandling, kan den samlede lovpakke blive ændret mange gange i processen - og falde helt til jorden.

Særligt i Senatet kan forslagene møde modstand, skriver Greentechmedia, men ifølge mediet indikerer forslagene ikke desto mindre, at vedvarende energigrupper gør fremskridt i de politiske kredse i Washington.

USA hiver 25 GW vindparker ud af farezonen

Havmølleforslag mødes med glæde – men ønsker om mere

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs