EnergiWatch

Næste havmøllepark opføres ud for Nordsjælland

Forud for opførelsen af en energiø i Nordsøen på 3 GW og en ved Bornholm på 2 GW senest i 2030 skal der med klimaplanen ogsåbygges en klassiske havpark.Den sidste aftalte park i energiaftalen droppes.

Foto: Ørsted

Der er havvind til de fleste farvande i den klimaftale, der blev landet natten til mandag. Foruden de to energiøer, der skal bygges i Nordsøen og Østersøen "senest i 2030", er det brede flertal bag aftalen desuden blevet enige om at fastholde den såkaldte park to fra energiaftalen i 2018. Den skal opføres i området ved Hesselø nord for Nordsjælland.

"Parken etableres i tillæg til de 2 GW, der opsættes i forbindelse med energiøen på Bornholm. Partierne er enige om, at parken skal stå færdig i 2027 og dermed fremrykkes i forhold til det aftalte i Energiaftale 2018," konstateres det i aftalen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

GE vil printe havmøller af sand

Udvikling af verdens største 3D-printer skal gøre det muligt at printe støbeforme til nacellekomponenter på op til 9,5 meter i diameter og mere end 60 ton. Det

Kommuner: Ladeinfrastruktur skal på plads før nulemissionszoner giver mening

Landets kommuner "står som galopheste i boksen" og venter på, at regeringen får søsat initiativer, der kan styrke landets ladestanderinfrastruktur. Ellers er det kun få steder i landet, det giver mening at indføre de nulemissionzoner, som regeringen netop har indgået aftale om, lyder det fra Kommunernes Landsforening.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs