EnergiWatch

Københavns Kommune er stadig et stykke fra mål om at blive CO2-neutral

Flere iagttagere mener, at det bliver svært for Københavns Kommune at indfri ambition om at blive CO2-neutral inden for fem år.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Det ser vanskeligt ud med Københavns Kommunes ambition om at blive verdens første CO2-neutrale hovedstad i 2025, bl.a. fordi udledning fra biler ikke er faldet nævneværdigt de seneste ti år, skriver Berlingske.

"Det er en politisk forpligtelse, som de har påtaget sig, og bekræftet ved flere lejligheder. De har gjort meget og forberedt meget, men nu må de æde, at det måske ikke helt lykkes," siger Henrik Gudmundsson, seniorkonsulent i tænketanken Concito, til Berlingske.

Kommunen mangler ifølge Berlingske 430.000 ton CO2 årligt for at nå målet, og overborgmester Frank Jensen (S) skriver til Berlingske, at kommunen må "dreje på alle knapper og gå endnu hårdere til værks" for at nå i mål inden 2025.

Mere fra EnergiWatch

Boom i fejl på danske havmøller bekymrer ikke Ørsted

Nedfaldne vinger, knækkede fundamenter og brændende naceller har over det seneste års tid ramt en håndfuld møller i havmøllernes hjemland. Topchef er dog overbevist om, at det ikke vil skabe mistillid til teknologien.

RWE fordoblede omsætningen i første halvår

Den tyske energikæmpe fik holdt fast i de gode takter gennem årets første to kvartaler og opjusterer for året. Stop for russisk kulimport kommer dog til at give milliardtab, lyder det i regnskabet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs