EnergiWatch

Regeringens energiøer bidrager med en halv promille mod klimamålet

Hvis ikke der findes nye anvendelsesområder til de 4 GW havvind, regeringen vil have opført med sine 75 mia. kr. dyre energiøer i 2030, vil klimaeffekten være minimal. I bedste fald.

Foto: Jens Dresling

Danmark skal i løbet af indeværende årti reducere CO2-udledningerne med 19,94 mio. ton.

Det stod klart i Energistyrelsens længe ventede basisfremskrivning 2020, der blev frigivet torsdag. På grund af rettelsen af en fejl i tidligere opgørelser af landbrugets udledning blev det således konkluderet, at det netop lovvedtagne mål om en reduktion på 70 pct. i 2030 teknisk set er endnu længere væk, end det var et år forinden. Det selv om også udledningen i sammenligningsåret 1990 retroaktivt er hævet med 6,4 mio. ton.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Vestas vælger tysk logistikpartner i Nordamerika

Den danske vindmølleproducent, der fra årsskiftet skifter DSV ud med Mærsk som primær logistikpartner, får fremover distribueret komponenter og reservedele i Nordamerika af en tysk logistikvirksomhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs