EnergiWatch

Radikale insisterer på CO2-afgift i grøn skattereform

På Altingets sommermøde fortæller De Radikales Morten Østergaard, at skattereform skal indeholde CO2-afgift.

Foto: Jonas Olufson

En principbeslutning om en grøn skattereform, der skal falde før sommerferien, må og skal indeholde en CO2-afgift. Sådan lyder kravet fra regeringens støtteparti De Radikale onsdag i en tale på Altingets sommermøde.

En reform af skatter og afgifter, der giver større incitament til at arbejde og udvikle mere bæredygtigt, er blevet nævnt flere gange som en afgørende del af den grønne omstilling.

Tidligere har regeringen været skeptiske over for CO2-afgift, som Klimarådet ellers har anbefalet. Det bliver altså nu et krav fra De Radikale.

"Lad mig gøre det helt klart. Det handler om markante CO-reduktioner og om en principbeslutning om en samlet CO2-afgift som grundlag for en grøn skattereform."

"Det er vores hovedkrav, og det er inden sommerferien," siger Morten Østergaard.

De Radikale og Morten Østergaard har flere gange truet med, at støttepartiet vil vælte regeringen, hvis ikke der kommer klimahandling i form af en for partiet acceptabel klimahandlingsplan, inden Folketinget går på sommerferie senere i juni.

En klimaplan er angiveligt på vej, og tirsdag fik De Radikale medvind fra statsminister Mette Frederiksen (S), når det kommer til at give håndslag på en grøn skattereform.

Her svarede statsministeren på en opfordring fra Morten Østergaard:

"Om det er en god idé inden sommerferien - og gerne bredt - at lave en principbeslutning om, at vi skal gå i gang med at forberede en grøn skattereform, det kan jeg tilslutte mig."

"Det kan jeg gøre på stående fod," sagde statsministeren.

Hendes krav er dog, at den ikke skal ramme erhvervslivet hårdt under coronakrisen og ikke må have en social slagside.

Radikale: Mere frihed til forsyningsselskaberne

Klimarådet vil have olieselskaber til at betale CO2-afgifter

Radikale truer igen regeringen med klima-valg 

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Vestas vælger tysk logistikpartner i Nordamerika

Den danske vindmølleproducent, der fra årsskiftet skifter DSV ud med Mærsk som primær logistikpartner, får fremover distribueret komponenter og reservedele i Nordamerika af en tysk logistikvirksomhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs