EnergiWatch

De Radikale: Regeringen er tonedøv i klimaplan

Regeringen vil ikke indføre CO2-afgifter, og det finder støttepartier mildt sagt skuffende.

Foto: PR Dansk Energi

De Radikale kalder regeringen for "tonedøv" over for fagkundskaben, når den afviser at indføre CO2-afgifter.

Generelt har de seneste dages klimameldinger fra regeringen været meget, meget ærgerlige, mener Ruben Kidde, der er De Radikales stedfortrædende klimaordfører.

"Vi er utroligt skuffede," siger han.

Han henviser til, at Klimarådet, der rådgiver regeringen i klimaspørgsmål, kalder en CO2-afgift 1500 kroner per udledt ton CO2 for den mest omkostningseffektive løsning for at nedbringe udledningen.

Klimaminister Dan Jørgensen (S) mener dog, at CO2-afgifter er "en skrivebordsøvelse". Og det bliver altså ikke en del af regeringens klimaplan, der fremlægges onsdag, har han sagt til Børsen.

Derudover har Dan Jørgensen afvist at lave en plan for udfasning af brug af biomasse som træflis og halm på nuværende tidspunkt.

"Vi har en klimaminister, der ikke mener, at sort skal være dyrt. Det, vi kender til nu, er langtfra nok," siger Ruben Kidde.

Tidligere har De Radikale truet med at vælte regeringen, hvis ikke den fremlagde en klimaplan inden sommer.

Klimaplanen fremlægges altså onsdag.

Ruben Kidde vil ikke svare direkte på, om De Radikale er så utilfredse med det, der tegner sig fra klimaplanen, at partiet alligevel agter at vælte regeringen.

"Hvis vi skal have en grøn omstilling i sneglefart, er det slet ikke nok," siger han.

Hos et andet af regeringens støttepartier, SF, erklærer klimaordfører Signe Munk sig ligeledes meget skuffet over regeringen.

"Jeg synes, det er ærgerligt, og det er overmodigt, at man uden videre fejer en CO2-afgift af banen. Det er helt tydeligt, at vi skal have arbejdshandskerne på i de her forhandlinger. Der kommer ikke høje nok ambitioner fra regeringen selv," siger Signe Munk.

Dan Jørgensen afviser "fantasiløs" CO2-afgift 

Dansk Erhverv vil genopfinde vindmøllen 

 

Mere fra EnergiWatch

Nature Energy-topchef spår massiv vækst efter ejerskifte

Med oliegiganten Shell som ny ejer er danske Nature Energy klar til at forsvare sin position som markedsleder, når det globale potentiale om tusind og atter tusindvis af biogasanlæg skal indfries, siger adm. direktør, Ole Hvelplund.

Topchef vil tilføje nye forretningsben til OK

Andelsejede OK har en stribe datterselskaber, der går udover den traditionelle brændstofforretning, som har været kernen i selskabet gennem mere end 100 år. Ny direktør fortæller, at selskabet ser på at tilføje nye forretningsben.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs