EnergiWatch

Energinet ser havvind uden PTX som tæt ved værdiløst

For at nå klimamålet kan elforbruget blive stort set fordoblet over det kommende årti, viser analyse fra Energinet, der peger på PTX som den oplagte løsning. Men det bliver dyrt, erkender systemoperatøren.

Foto: Rambøll

Politikerne skal se på, hvordan den danske CO2-udledning skal reduceres med 70 pct. i 2030. Den dagsorden er trods dagsaktuelle udfordringer andetsteds så småt ved at indfinde sig med optaktsrapporter fra Klimarådet samt de nedsatte klimapartnerskaber, hvor energi- og forsyningssektoren i dag kom med sit bud. Men også den statslige systemoperatør Energinet giver nu sit besyv med i en ny analyse.

Den tilsiger et voldsomt øget elforbrug, der om et årti kan være vokset til 70 TWh mod 36 TWh i år, når varme, industri og transport skal elektrificeres via blandt andet varmepumper og 1 mio. el- og hybridbiler.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Fabrikker lukker på grund af høje energipriser

Stigende energipriser tvinger nu producenter af gødning og stål til at lukke fabrikker. Sværvægteren Yara lukker en række europæiske fabrikker, hvilket sender et klart signal om, at der er udsigt til voldsomme prisstigninger på gødning.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs