EnergiWatch

Klimarådet fremlægger stor plan for 70 procent-målet

Når Klimarådet anført af formand Peter Møllgaard mandag formiddag fremlægger en lang række anbefalinger for de næste ti års klimaindsats er det også startskuddet til de længe ventede forhandlinger på Christiansborg.

Foto: Klimarådet

Klimarådet præsenterer mandag formiddag sine anbefalinger frem mod målet om 70 procent CO2-reduktion.

Klimarådets rapport fremlægges på et pressemøde med titlen "Kendte veje og nye spor til 70 procents reduktion – Retning og tiltag for de næste ti års klimaindsats i Danmark".

Rådets formand, Peter Møllgaard, præsenterer sammen med de øvrige rådsmedlemmer rapportens hovedkonklusioner og anbefalinger.

Klimarådets anbefalinger bliver samtidig startskuddet til de politiske forhandlinger på Christiansborg om en klimahandlingsplan.

I næste uge, den 16. marts, kommer regeringens 13 klimapartnerskaber, herunder energi- og forsyningssektoren, fødevare- og landbrugssektoren samt luftfartssektoren, med deres anbefalinger.

Støttepartier: Klimaforhandlinger skal vendes på hovedet 

De Radikale fastholder klima-trussel mod regeringen 

Dan Jørgensen indkalder til forhandlinger om klimahandlingsplan 

Mere fra EnergiWatch

Fortum vil opsnappe halv mio. ton CO2 på Fyn

Fjernvarme Fyn og finske Fortum indleder forundersøgelser om lagring af CO2 fra varmeanlægget i Odense og affaldsforbrændingen i Nyborg. Potentialet er på sigt en lille million ton årligt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs