EnergiWatch

Usikkerhed om elbilsafgifter kan blive knast i regeringens klimaambition

En del af vejen til regeringens ambitiøse klimamål kommer ifølge en lækket rapport til at ske i form af 1,5 mio. elbiler, der skal køre rundt i Danmark. Usikkerhed om afgifterne skaber dog bekymring i branchen.

Foto: PR/79753939

Hvis Danmark skal nå regeringens ambition om en 70 pct. reduktion i udledninger i 2030, kommer det til at kræve 1,5 mio. elbiler på de danske veje, og det skaber bekymring.

Det skriver Berlingske, som henviser til en lækket rapport fra regeringens klimapartner for energi- og forsyningssektoren, som blandt andet vurderede, at en del af målet ville kræve 1,5 mio. el- og hybridbiler på de danske veje. I øjeblikket er der imidlertid kun 14.600 el- og hybridbiler i Danmark ifølge Danmarks Statistik.

Vurderingen skaber bekymring ved direktøren hos Bilbranchen i Dansk Industri, Thomas Møller Sørensen, som lægger vægt på, at det "ambitiøse" mål er urealistisk, når der er tvivl om fremtidens registreringsafgifter på elbiler.

"Vi bliver nødt til at fjerne registreringsafgiften på elbilerne og erstatte den med en anden form for afgift. Vi anbefaler, at man starter med at fritage dem for afgift, så vi kan få gang i salget," siger Møller Sørensen bl.a. til avisen, hvor han uddyber, at elbilerne efterfølgende kan underlægges afgifter i takt med at salget forøges.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie PolicyWatch)

Det skal være gratis at køre over Storebælt i elbil

Reduktionsmål vil kræve gennemgribende omlægning af Danmarks energiforsyning

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere