EnergiWatch

Klimaminister: Vi kender ikke prisen for den grønne omstilling

Den grønne omstilling vil koste ændringer for borgerne og store investeringer, slår klimaminister Dan Jørgensen fast over for Berlingske. Han kender dog ikke prisen på den.

"Vi skal ikke kun se på, hvad investeringen er, men også hvad afkastet er, hvad vi sparer, og hvor vi tager pengene fra," siger Dan Jørgensen til Berlingske. | Foto: PRDANSKFJERNVARME

Klimaloven og den grønne omstilling vil betyde ændringer for den enkelte dansker og koste store investeringer. Men hvor meget, regeringens grønne ambitioner kommer til at koste, er fortsat uklart. Det skriver Berlingske på baggrund af et interview med klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S).

Fredag beskrev mediet, hvordan regeringen har valgt at mørklægge flere dokumenter, som giver indblik i de økonomiske beregninger bag regeringens ambitiøse målsætning om at reducere Danmarks CO2-udledning med 70 pct. senest 2030.

Dan Jørgensen fortæller, at han ikke har noget bud på, hvad den grønne omstilling kommer til at koste. Ministeren peger på, at man er i gang med analysearbejdet, og at tingenes pris skal ses i sammenhæng.

"Vi skal ikke kun se på, hvad investeringen er, men også hvad afkastet er, hvad vi sparer, og hvor vi tager pengene fra," siger Dan Jørgensen til Berlingske og tilføjer, at den grønne omstilling ikke må føre til mere ulighed, skade konkurrenceevnen eller koste os job.

Venstre: Regeringen skal lægge klimaberegninger på bordet

Regeringen mørklægger dokumenter om økonomi bag klimalov 

Mere fra EnergiWatch

Olieprisens solide fremgang over ugen skrumper lidt

"Vi har højere priser lidt længere endnu, fordi der er et fundamentalt misforhold mellem udbud og efterspørgsel som konsekvens af bedringen i efterspørgslen, som vi ser i blandt andet USA," siger seniorøkonom ved Westpac Justin Smirk til Reuters.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs