EnergiWatch

Sverige vil finde formlen til fossilt forbud

Den svenske regering sætter gang i en undersøgelse, der over det næste år skal undersøge, hvordan et forbud mod salg af benzin- og dieselbiler lovmedholdeligt kan implementeres.

Den svenske finansminister Per Bolund vil være mere grøn end blå. | Foto: Bobby Yip/Reuters/Ritzau Scanpix

Som flere andre europæiske lande vil Sverige gerne udfase salget af benzin- og dieselbiler i 2030. Men som i lige så mange lande er den ambition foreløbigt stødt mod en politisk mur, da det i udgangspunktet vil være imod EU's regler for det indre marked. Hvilket hidtil har fået blandt andet den danske regering foreløbigt til at trække en smule på skuldrene i erkendelse af, at det bliver svært at overbevise EU om at ændre holdning.

Nu vil den svenske regering imidlertid have fundet en lovmedholdelig vej til at implementere et forbud. Den har udpeget doktor i naturressourceforvaltning Sven Hunhammer til at gennemføre en undersøgelse, der skal analysere dels betingelserne for at indføre et nationalt forbud, dels hvordan et EU-forbud kan opnås, og dels foreslå et år for, hvornår fossildrevne biler kan være udfaset, og hvordan det skal ske.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Kulforbruget er steget markant i 2021

Koldt vejr og lav produktion fra vindmøller betød, at de centrale kraftværker i Danmarks kulforbrug er steget med en tredjedel indtil videre i år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs