EnergiWatch

Sverige vil finde formlen til fossilt forbud

Den svenske regering sætter gang i en undersøgelse, der over det næste år skal undersøge, hvordan et forbud mod salg af benzin- og dieselbiler lovmedholdeligt kan implementeres.

Den svenske finansminister Per Bolund vil være mere grøn end blå. | Foto: Bobby Yip/Reuters/Ritzau Scanpix

Som flere andre europæiske lande vil Sverige gerne udfase salget af benzin- og dieselbiler i 2030. Men som i lige så mange lande er den ambition foreløbigt stødt mod en politisk mur, da det i udgangspunktet vil være imod EU's regler for det indre marked. Hvilket hidtil har fået blandt andet den danske regering foreløbigt til at trække en smule på skuldrene i erkendelse af, at det bliver svært at overbevise EU om at ændre holdning.

Nu vil den svenske regering imidlertid have fundet en lovmedholdelig vej til at implementere et forbud. Den har udpeget doktor i naturressourceforvaltning Sven Hunhammer til at gennemføre en undersøgelse, der skal analysere dels betingelserne for at indføre et nationalt forbud, dels hvordan et EU-forbud kan opnås, og dels foreslå et år for, hvornår fossildrevne biler kan være udfaset, og hvordan det skal ske.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Equinor starter brandramt gasanlæg op igen

Equinors anlæg for flydende gas i den nordnorske by Hammerfest blev i 2020 raseret af en stor brand. Siden har en genåbning været udskudt flere gange, blandt andet på grund af coronakrisen. Nu starter anlægget snart op igen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs