EnergiWatch

Trump: Vi er meget tæt på stor aftale med Kina

Ifølge Wall Street Journal har USA tilbudt at reducere eksisterende tariffer med op i mod halvdelen på kinesisk importerede varer for 360 mia. dollar samt aflyse varslet toldrunde

Foto: Andy Wong/AP/Ritzau Scanpix

Dollar genvandt torsdag lidt af den svækkelse, der ramte valutaen i kølvandet af rentemødet i den amerikanske centralbank onsdag, efter at den amerikanske præsident, Donald Trump, ud på eftermiddagen torsdag meddelte, at Kina og USA er tæt en handelsaftale.

"Vi er meget tæt på en stor aftale med Kina. De ønsker det, og det samme gør vi," skrev Donald Trump i en nyt tweet.

Efter beskeden, som kom ud omkring kl. 15.35 dansk tid, styrkedes dollar til 1,1120 dollar per euro fra et niveau omkring 1,1150 dollar lige før. Ved 16:30-tiden er styrkelsen aftaget til 1,1130 per euro.

Ifølge Wall Street Journal har amerikanske handelsforhandlere tilbudt at reducere eksisterende tariffer med op i mod halvdelen på kinesisk importerede varer for 360 mia. dollar og at aflyse en ny runde af told, der var sat til at træde i kraft 15. december.

Det oplyser folk med kendskab til forholdet, skriver avisen.

Modsat skulle USA have krævet, at Beijing indgår faste aftaler om køb af store mængder af amerikanske landbrugsvarer og andre produkter, at der ydes bedre beskyttelse af amerikanske IP-rettigheder, og der tillades større adgang til den kinesiske finansservicesektor.

Mere fra EnergiWatch

Shell afviser at forholde sig til sviner mod dansk raffinaderi

Crossbridge Energy undersøgte raffinaderiet fuldt ud forud for overtagelsen, siger talsperson fra Shell. Talspersonen forholder sig imidlertid ikke til, at raffinaderiet kritiseres i hårde vendinger i en intern mail sendt af en kommunikationsansat hos Shell.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs